20200822 Marthy portret -3.jpg

Marthy

Locht

Na mijn opleiding Kunstwetenschappen aan de KULeuven en een aanvullende Master Cultuurbeleid aan de Universiteit Maastricht ging ik onmiddellijk aan de slag in de museumwereld. Ik specialiseerde mij in de bemiddeling tussen kunstwerken en bezoekers door middel van audio, tekst of multimedia. 

 

10 jaar lang schreef ik talloze audiotours, muurteksten, labels, bezoekersgidsen en teksten voor digitale tools als Medewerker Publiekswerking bij M (Leuven) en in bijberoep voor andere musea. Ik stond in voor de redactie, maar ook de productie ervan.

 

In 2019 zette ik de stap om fulltime als freelancer aan de slag te gaan. Mijn uitgebreide ervaring zet ik in voor jouw museum. Met veel plezier verdiep ik mij in de meest uiteenlopende onderwerpen: van dieren in de kunst in de middeleeuwen, negentiende-eeuwse beeldhouwkunst tot fotografie en hedendaagse kunst.

 

Mijn streven is telkens hetzelfde, ongeacht het onderwerp: de vertaling van de (kunsthistorische) inhoud naar toegankelijke, heldere teksten en producten die geschikt zijn voor een breed publiek.